Drepturile.ro – artisti pentru artisti

O sa lupte altcineva in locul tau? – Marius Moga

Posted in CREDIDAM, UCMR-ADA by artisro on februarie 5, 2010

Articol de Marius Moga (MORANDI)

Întotdeauna am optat pentru modernizarea sistemurilor de playlist și repartizări pentru a fi în pas cu vremurile în care trăim. Organismele de gestiune a drepturilor de autor trebuie să găsească o modalitate mai transparentă și mai performantă pentru acești bani.

Nu sunt puțini: peste 50 de milioane de euro au fost colectați de UCMR-ADA, CREDIDAM și UPFR în 2008!

Acești bani trebuie să ajungă în mod corect și proporțional la autorii, interpreții și producătorii care au muncit.

Sunt lucruri bune pe care Ucmr-Ada le-a realizat recent si in care m-am implicat si eu, cum ar fi: declaratiile online, raportarile online (coming soon), altele la care au participat si alti membri ai CD: negocierile cu Tv-urile sau munca juridica asidua pentru a castiga procesele cu rau-platnicii pe drepturi de autor.

Însă dacă fiecare dintre noi s-ar implica vizibil și activ, mai ales prin prezența la adunarea generală, atunci sigur am reuși sa schimbăm lucrurile în mai bine.

Intreabă-te doar atât:
Crezi că o să lupte altcineva, în locul tău, pentru drepturile tale?

Camera, Lumini, ACTIUNE !

MariusMoga.ro

Publicitate
Tagged with: ,

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Burishe said, on februarie 1, 2010 at 6:15 pm

  Nu sunteti singurii neindreptatiti,poate ai putea sa mentionezi si de acei compozitori care acum au 60-70 de ani si primesc 5 milioane din drepturi de autor,voi,totusi,aveti bani.Sau nu iti mai poti lua o a 4-a masina din cauza statului?

 2. artisro said, on februarie 2, 2010 at 12:39 pm

  Burishe, unde ai vazut tu ca vorbim despre statul roman? Toate plangerile se refera la doua organisme de colectare a drepturilor de autor unde artistii respectivi sunt membri.

 3. Deea said, on februarie 3, 2010 at 5:27 pm

  Salutare.Am un radio online si as dori sa stiu unde trebuie sa platesc (si cum trebuie procedat) pentru piesele pe care le difuzez.Multumesc anticipat.

 4. Dinu said, on februarie 3, 2010 at 9:34 pm

  Trebuie sa iei autorizatie de la UCMR-ADA. Costa 300 de lei pe an si nu e complicat de obtinut. Intra pe situl http://www.ucmr-ada.ro (e dinamic si nu-ti pot da link direct) – Utilizatori – Tonuri de Apel/Internet, descarca si completeaza cererea de la Punctul II.II. Autorizarea utilizarii operelor muzicale pe Internet. O completezi si impreuna cu copie dupa buletin (pt persoana fizica) sau dupa constatator (in cazul unei firme) o trimit acolo sau o duci direct acolo daca esti din Bucuresti. Multa bafta 🙂

 5. Deea said, on februarie 3, 2010 at 10:08 pm

  Multumesc mult.

 6. shatyr said, on februarie 4, 2010 at 2:24 pm

  Propun sa scriem niste articole despre difuzarile astea online si sa ni le punem fiecare pe site/blog. Daca aveti vreun articol care poate ajuta aceasta campanie, sa mi-l trimiteti pe stiharusictirit@yahoo.com si o sa il trimit pe unde pot 🙂

 7. […] schimbate, inclusiv cele referitoare la Fondul Comun (vedeți criticile și propunerile aduse de Marius Moga, Anca Lupeș, Mihai Trăistariu, Flaviu Cicirean și […]

 8. alezz said, on ianuarie 13, 2011 at 10:40 am

  Si daca nu inregistrati operele voastre la UCMR, ci la alta institutie din alta tara, ar fii mai bine ?

 9. Meluș Negrescu said, on martie 25, 2017 at 2:09 pm

  Bre nea Moga, cum poate veni un amărăștean ca mine din provincie la adunările alea generale, de vreme ce nu nu pot lipsi de la serviciu nici măcar o zi, și din 2008 nu am mai luat nici o zi de conced?! Ei!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: