Drepturile.ro – artisti pentru artisti

Hai si – Smiley

Posted in CREDIDAM, UCMR-ADA by artisro on februarie 8, 2010

Articol de Smiley (SIMPLU, Radio Killer, compozitor, producător muzical)

Dragi colegi si concetateni, cu totii avem un mare defect: suntem artisti.

Va propun sa nu ne mai pierdem timpul cu analize si comentarii si sa angajam o armata de avocati care sa preia problemele noastre.

Cred ca niciunul dintre noi nu are timp sa stea pe la usile UCMR-ADA si CREDIDAM pentru a ne cere drepturile. Din pacate aceste organisme de colectare a drepturilor de autor functioneaza inca pe sistemul comunist: muncesc cativa si iau toti bani.

Si … ‘off the record’, am vorbit cu multi patroni de cluburi (sunt convins ca nu sunt singurul) si am auzit ca playlist-urile pe care le semneaza sunt impuse de UCMR-ADA.

Hai si !!!

SmileyOnline.ro

Publicitate
Tagged with: , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Andy said, on februarie 4, 2010 at 8:26 pm

  Bravo Smiley !!!

 2. Dinu said, on februarie 5, 2010 at 11:37 am

  Smiley, trebuia sa spui si cand ai vorbit cu patronii aia, pt ca sistemul cu playlisturile din cluburi nu se mai aplica de cativa ani buni tocmai pt ca playlisturile erau completate aiurea.

  Postul tau este edificator pt lipsa voastra de informare. Inainte sa va faceti galagie ar trebui sa va ganditi foarte bine si sa vedeti cine are de castigat din toata treaba asta. Nu voi cu siguranta, pt ca interesele mari (financiare) sunt in alta parte.
  Clar si UCMR-ADA greseste ca nu reuseste sa arate cat de mult se munceste acolo.

  • Nufarul said, on februarie 12, 2010 at 11:25 am

   Dinu, de ce nu spui tu cum e cu play listele acelea la care tot faci referire si cum incaseaza inspectorii UCMR-ADA si Credidam banii de la utilizatori?

   – Vrei sa iti spun eu aici pe blog ce venit are un inspector de la voi? Vrei sa comparam aceste venituri cu veniturile artistilor pe care voi le platiti?

   Dar citi bani se distribuie din fondul comun pe piese care nu sunt revendicate? Si catre cine se duc acesti bani.

   Matematica este foarte simpla, jocul este cu suma zero, si ce nu incasam noi artistii furati voi si cei care v-au pazit spatele pina acum citeva luni de zile.

   Eu vezi bine nu dau nume si detalii te las pe tine sa o faci daca ai curaj. Dar daca te mai aberezi mult pe blogul acesta la un moment dat apare cineva care te va pune cu botul pe labe asa cum meriti.

   Tu vorbesti de interese financiare la nivelul trusturilor media sau a utilizatorilor de opere?

   Dar interesul tau si al celor a caror papusa trasa de sfori esti care este? Cum se numesc ei?

   Ce munciti voi mult la UCMR-ADA mai Dinule? Artstii straini isi permit sa traiasca decent din munca lor pentru ca organismele de gestiune colectiva din Occident au o alta strategie de abordare, ii lasa sa se capitalizeze ca sa faca bani si ei de pe urma artistilor.

   Tu nu vezi ca voi furati tot? Voua nu va ajung venituri de sute de mii de Euro anual. Voi vreti sa luati milioane de Euro din buzunarul nostru si nici aceia nu va mai ajung.

   Era firesc sa se sfirseasca asa, ca nu aveti limite.

 3. cosmin faur said, on februarie 5, 2010 at 12:10 pm

  eu am zis sa vin direct cu exemple, dar nu siu cum sa fac comment propriu-zis, daca poti sa ma ajuti publica asta:
  http://mediartys.blogspot.com/2010/02/romania-fara-cultura-un-adevar.html

 4. gottlieb said, on februarie 8, 2010 at 3:18 pm

  pai si ai bani de avocat?

  • Nufarul said, on februarie 12, 2010 at 11:30 am

   Gottlieb, casele de avocatura care au luat contact cu acest caz au oferit serviciile imediat, pe criterii extrem de avantajoase pentru artisti. Sunt multe, sunt conectate, si au suficienta putere sa sustina aceasta schimbare.

   Studiind speza realizezi si tu ca probatoriile sunt atat de zdrobitoare in favoarea artistilor incit nu au cum sa piarda nici macar un singur proces.

   Fii pe pace caci are cine sa ne apere cauza.

 5. Bijboaca said, on februarie 25, 2010 at 6:19 pm

  Ca sa nu va mai faceti sange rau aiurea, singura solutie este sa aveti un spate bine asigurat si sa incercati sa faceti totul public la nivel agresiv. Cat despre salariile angajatilor acestor organisme de gestiune nu vorbiti in necunostinta de cauza , ca sunt de-a dreptul jignitoare comparativ cu munca pe care o depun.

 6. Marco said, on martie 11, 2010 at 2:40 pm

  Problema este sensibila…. Ceea ce nu-mi place este pornirea asta distructiva pe care o aveti. E foarte usor sa darami ceva si foarte greu de construit. Cred ca putem schimba lucrurile din interior. Trebuie facut sa functioneze ceea ce deja exista. Ideile gen avocati care sa-i distruga nu stiu cat de bune sunt. Faza e ca de foarte multe ori am avut idei preconcepute cu privire la ADA si care apoi s-au dovedit false…. De fapt, contractele semnate cu casele de productie faceau ca banii sa nu ajunga la autor. Am senzatica ca ceea ce va mana in lupta sa spuneti „lasa ca facem noi altul, mai trainic si mai frumos….” are la baza cu totul alte interese decat cel pe care-l „defilati”. Sunt sigur ca cei care incaseaza ce-i mai multi bani de la ADA sunteti tot voi…cei care va plangeti! Mai binele, de obicei, e raul binelui (unora….). Ganditi-va!

 7. gottlieb said, on aprilie 26, 2010 at 3:37 pm

  @nufarul

  …… case de avocatura? suna maret desi ma indoiesc.intamplator sunt avocat, intamplator am lucrat cu ucmr, si stiu f bine cum sta treaba, asa ca faza cu probatorii zdrobitoare si procese castigate pe banda rulanta e ptr naivi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: