Drepturile.ro – artisti pentru artisti

UCMR-ADA nu mai plăteste drepturile compozitorilor (membrilor asociatiei)

Posted in ORDA, UCMR-ADA by artisro on octombrie 17, 2011

Săptămâna asta am primit o veste de la Asociația Drepturilor de Autor:

Stimati membri,

Prin prezenta UCMR-ADA va aduce la cunostinta ca Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor, a interzis efectuarea de repartitii catre titularii de drepturi patrimoniale de autor pana la finalizarea consultarilor avand ca obiect informatizarea organismelor de gestiune colectiva si emiterea deciziei privind stabilirea regulilor de acces al O.R.D.A. la sistemul informatic al organismelor de gestiune colectiva. (Decizia ORDA nr. 259/27.09.2011)

Decizia ORDA o puteți găsi aici.

Publicitate
Tagged with: ,

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Isabela Carp said, on octombrie 20, 2011 at 8:12 pm

  Atenţie mare, dragi colegi!

  PRIN DECIZIA 259 DIN 27.09.2011, OFICIUL ROMÂN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR – ORDA, A INTERZIS ORGANISMELOR DE GESTIUNE COLECTIVĂ SĂ EFECTUEZE REPARTIŢII CĂTRE TITULARII DE DREPTURI CONEXE,

  până la finalizarea consultărilor având ca obiect informatizarea organismelor de gestiune colectivă şi emiterea deciziei privind stabilirea regulilor de acces al O.R.D.A. Ia sistemul informatic al organismelor de gestiune c olectivă.

  Având în vedere lipsa termenelor ferme de rezolvare a celor două condiţii, această decizie constuie un amestec ilegal în activitatea unei asociaţii de drept privat şi , de fapt, atentează în mod direct la drepturile conferite prin lege artistilor.
  Dacă repartiţiile sunt blocate, organizaţiile artiştilor nu vor mai putea funcţiona. Se duce naibii şi colectarea, iar utilizatorii vor profita ca să nu-şi mai plătească obligaţiile. Scenariul care urmează este uşor de prevăzut: falimentul organismelor care ne administrează drepturile, şi apoi, intervenţia “hotărîtă” a Statului, prin NAŢIONALIZAREA DREPTURILOR DE AUTOR ŞI CONEXE!

  Sa nu ne mirăm aşadar, dragi colegi, dacă la repartiţiile următoare nu vom vedea niciun ban de la UCMR ADA, CREDIDAM, UPFR. Guvernul are nevoie de banii noştri, căci e criză, nu? Şi, după cum vedeţi, face tot posibilul să şi-i însuşească.

  Să-i întrebăm pe cei de la ORDA care se laudă că ne apără drepturile dacă au de gînd să aştepte pînă se vor informatiza TOATE oengeurile. Pentru că, dacă răspunsul este afirmativ, trebuie să ieşim în stradă. Altfel, ne vom mai vedea bănuţii noştri la paştele cailor lui Bucur.

  ISA


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: