Drepturile.ro – artisti pentru artisti

CREDIDAM este controlat de ORDA pe subiectul banilor colectati si repartizati

Posted in CREDIDAM, ORDA by artisro on octombrie 20, 2011

O nouă veste din partea ORDA:

„În perioada 03 – 07.10.2011, reprezentanţii ORDA vor efectua un control punctual la sediul CREDIDAM, în baza prevederilor art. 138(2) alin. (1), coroborat cu art. 138 alin. (1) lit. h). Obiectivele controlului sunt următoarele:
– evidența sumelor colectate, pe surse, pentru perioada 2008-2011;
– repartiția sumelor colectate pentru perioada 2008-2011;
– situația mandatelor de gestiune și a repertoriului gestionat;
– urmărirea modului în care au fost stabilite criteriile de repartiţie, precum şi a modului de efectuare a repartiţiilor propriu-zise;
– verificarea modului în care comisionul de administrare a fost stabilit și reținut, precum și utilizarea sumelor în scopuri comune, altele decât acoperirea costurilor reale ale colectării și repartizării.”

Mai multe amănunte pe CREDIDAM.ro

Publicitate
Tagged with: ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Isabela Carp said, on octombrie 20, 2011 at 8:11 pm

  Atenţie mare, dragi colegi!

  PRIN DECIZIA 259 DIN 27.09.2011, OFICIUL ROMÂN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR – ORDA, A INTERZIS ORGANISMELOR DE GESTIUNE COLECTIVĂ SĂ EFECTUEZE REPARTIŢII CĂTRE TITULARII DE DREPTURI CONEXE,

  până la finalizarea consultărilor având ca obiect informatizarea organismelor de gestiune colectivă şi emiterea deciziei privind stabilirea regulilor de acces al O.R.D.A. Ia sistemul informatic al organismelor de gestiune c olectivă.

  Având în vedere lipsa termenelor ferme de rezolvare a celor două condiţii, această decizie constuie un amestec ilegal în activitatea unei asociaţii de drept privat şi , de fapt, atentează în mod direct la drepturile conferite prin lege artistilor.
  Dacă repartiţiile sunt blocate, organizaţiile artiştilor nu vor mai putea funcţiona. Se duce naibii şi colectarea, iar utilizatorii vor profita ca să nu-şi mai plătească obligaţiile. Scenariul care urmează este uşor de prevăzut: falimentul organismelor care ne administrează drepturile, şi apoi, intervenţia “hotărîtă” a Statului, prin NAŢIONALIZAREA DREPTURILOR DE AUTOR ŞI CONEXE!

  Sa nu ne mirăm aşadar, dragi colegi, dacă la repartiţiile următoare nu vom vedea niciun ban de la UCMR ADA, CREDIDAM, UPFR. Guvernul are nevoie de banii noştri, căci e criză, nu? Şi, după cum vedeţi, face tot posibilul să şi-i însuşească.

  Să-i întrebăm pe cei de la ORDA care se laudă că ne apără drepturile dacă au de gînd să aştepte pînă se vor informatiza TOATE oengeurile. Pentru că, dacă răspunsul este afirmativ, trebuie să ieşim în stradă. Altfel, ne vom mai vedea bănuţii noştri la paştele cailor lui Bucur.

  ISA

 2. puiu said, on noiembrie 17, 2011 at 12:15 pm

  Atentie

  Baza de date CREDIDAM va fi preluata http://www.credidam.ro/pt_site/img/4412_001.pdf in vederea …. ??? desfintarii …??? numirii unui alt colector …???


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: